Alle i klassen har det som mig

”Jeg har valgt at læse hf for ordblinde, fordi jeg tror det vil være svært for mig at følge med på en normal gymnasial uddannelse. En hf giver mig mulighed for at læse videre. Jeg synes det er rart at gå i en klasse, hvor alle er ordblinde og kæmper med de samme ting. Det skaber et godt sammenhold. Det er fedt at have ordblinde-timer. Her er vi kun 5-6 elever og læreren har bedre tid til den enkelte," siger Emma Landschultz, 16 år.

Hvilke fordomme er der om ordblinde?
”Der er nogen der tror at vi er dumme. Men det passer ikke, vi er bare lidt længere tid om at læse og skrive.

Hvad drømmer du om?
”Jeg vil gerne være arkitekt tror jeg. Jeg har været i praktik hos arkitektfirmaet Mangor & Nagel og det var vildt spændende.

Super fedt fællesskab

”Jeg synes her er hyggeligt på skolen og alle er åbne og klar på at lære noget nyt. Vi er i samme båd og har valgt et VUC og alle har de samme mål i forhold til at færdiggøre en hf. Selvom folk er fra 16 år og opefter, så mærker man ikke aldersforskellen. Sammenholdet og fællesskabet er super godt i klasserne.”, siger Thea Sophia, 19 år.

God energi

Det er den bedste skole jeg har gået på. Jeg har endelig fået de hjælpemidler og den støtte jeg har brug for som ordblind. Det sociale i klassen er virkelig godt, vi klikker bare og har et fedt sammenhold og god energi.

Man kan snakke med alle på skolen, også dem på 2. år og 3. år.

Jeg blev først testet i 8. klasse, det var min mor, der fandt ud af det. I min folkeskole var jeg den eneste i klassen, der var ordblind og det var rigtig svært, fortæller Louise Weber Truelsen, som gerne vil være fysioterapeut.

En dag tog jeg mig sammen

Jeg læser hf enkeltfag. Jeg er egentlig uddannet elektriker og har haft en turbulent fortid og ungdom.

En dag vågnede jeg og gjorde noget ved det. Jeg tog mig sammen. Nu vil jeg dygtigøre mig og jagter drømmen om at blive tandlæge, siger Glenn Cortsen, 28 år.