Gik på VUC for at supplere sin viden

Jeg synes det er positivt at bibeholde kontakten til uddannelsessystemet

Det var sjovt og lærerigt på VUC fordi kursisterne var meget forskellige

Rune Tarnø, 48, er partner i advokatfirmaet Tommy Christensen i afdelingen i Roskilde. Han stiftede bekendtskab med VUC Roskilde i 1986, hvor han gik på aftenkursus og tog EDB, som det hed dengang.

Han havde netop afsluttet sproglig studentereksamen og ville tage et sabbatår med arbejde inden han påbegyndte jurastudiet. Han var inspireret af det nye elektroniske medie og ville gerne dygtiggøre sig indenfor området. Derfor gik han ca. 4 timer om ugen på aftenkursus i EDB. 

”Faget var helt nyt og et tilløbsstykke dengang i computerens opstart. Jeg oplevede VUC som et sjovt og spændende sted, blandt andet på grund af aldersspredningen på kursisterne. Vi kom med meget forskellige baggrunde. Vi havde en meget begejstret nyuddannet lærer, der var pionér indenfor området. Jeg husker tydeligt, at vi skulle udvikle et edb-program. Min kammerat og jeg lavede et oversættelsesprogram fra dansk til tysk,” siger Rune Tarnø.

Han tog kurset for at supplere sin viden og har altid løbende i sin karriere taget efteruddannelse hvert år.

”Jeg synes det er positivt at bibeholde kontakten til uddannelsessystemet. Det er vigtigt at blive ved med at opkvalificere sine kompetencer og søge ny viden generelt, uanset hvor henne man er i arbejdslivet,” mener Rune Tarnø.