Ida vil være lærer

Ida Marie Petersen er 30 år og færdig med sin HF eksamen. Hun elsker at gå i skole og vil gerne arbejde som lærer.

Never too late

Ida Marie Petersen er 30 år og har netop afsluttet sin sidste eksamen i kemi med et flot 10-tal.

Hun har læst HF enkeltfag på Hf og VUC Roskilde i et par år og tidligere taget pædagogpakken. Hun vil nu læse til lærer og i første omgang ønsker hun at undervise i Folkeskolen. Senere kunne hun godt forestille sig at undervise voksne på AVU-niveau på VUC. På hendes hue står der ”Never too late”.

Det er aldrig for sent at forbedre sine muligheder – derfor står der Never too late. Jeg var først mentalt klar til at læse videre, da jeg var 20 år, da jeg fik mit første barn,” fortæller Ida.

Elsker at gå i skole

”Jeg er meget boglig, jeg kan godt lide at forberede mig og studere. Jeg elsker at gå i skole. Derfor vil et arbejde som lærer passe perfekt til mig. Det har været super godt at være på Hf og VUC Roskilde, og jeg har fået et godt forhold til mange af mine lærere. De har støttet rigtig meget. Der har været stor forståelse for, at jeg har to børn og måske nogen gange er kommet lidt for sent,” siger Ida.

Holdt tale til translokation

"Never too late", sagde Ida Marie Petersen, da hun holdt tale for kursisterne på HF. Her er uddrag af, hvad Ida sagde i sin tale til kursisterne.

I mange år troede jeg ikke, at jeg skulle få en studentereksamen og mange har da også spurgt: Er du ikke lidt gammel til en ungdomsuddannelse?

Man er aldrig for gammel til noget og det er aldrig for sent, synes jeg. Derfor står der "Never too late" på min hue.

Mens jeg har taget min uddannelse på Hf og VUC Roskilde har jeg fundet ud af hvem jeg er, og at jeg ikke er nem at slå ud af kurs.

Jeg har fundet ud at, at man er aldrig for gammel til at forbedre sine muligheder og kompetencer, eller til at lære nye ting, og aldrig for gammel til at drømme.

Så alder spiller ingen rolle, med mindre man er en ost!

Tro på jer selv - det er aldrig for sent at realisere sine drømme.

 

Ida skåler med vennerne efter en vel overstået eksamen, hvor hun fik 10 i kemi.
Ida skåler med vennerne efter en vel overstået eksamen, hvor hun fik 10 i kemi.
På huen står der "Never too late". Ida var først parat til at læse videre efter folkeskolen, da hun var 20 år.
Et godt råd til andre: ”Jeg har lært, at man skal være velforberedt og gøre en indsats. Så får man rigtig meget ud af undervisningen. Det er ens eget ansvar at lære,” siger Ida.