Sammenholdet betyder alt

Her studerer vi – sammen.

Sammenholdet i klassen driver VUC, mener den tidligere formand for kursistrådet.

Samfundsfag, dansk, matematik, historie … Enkeltfagene blev klaret et for et, inden Sofie Enø Karlshøj Madsen fik sin studenterhue med en fuld HF.

”Hf er en døråbner til meget. Men det er et stort arbejde med mange fag, så det er godt, at jeg har kunnet bruge mine klassekammerater. Vi studerer sammen til vi forstår det og tager noter for hinanden, når der skal hentes børn,” siger den 23-årige HF-student.

Fastelavn og kursiststrejke

Skolens sammenhold betyder meget for Sofie Enø Karlshøj Madsen; der har været forårsfest og tøndeslagning med udklædning til fastelavn, ligesom hun selv stod i spidsen for en stor kursiststrejke mod nedskæringer på uddannelsen.

”Alle arrangementerne gør, at kursisterne lærer hinanden bedre at kende, og så får de også lyst til at følge hinanden, når det er svært”, mener Sofie.

Drop alt og begynd forfra

Sofie Enø Karlshøj Madsen har benyttet sig af fleksibiliteten på VUC til at strække sin uddannelse over 3 år i stedet for de normerede 2 år, det tager at gennemføre den fulde hf. Hun lider nemlig af piskesmæld, fordi den bus, hun sad i, kørte galt.

”Jeg var nødt til at droppe alt og begynde forfra. Altså tænke grundigt over, hvad jeg egentlig ville”, siger Sofie, som nu gerne vil være kørende sælger i kosmetik.

”Min tid som formand for kursistrådet har lært mig at lede en gruppe og overbevise andre, hvorfor jeg er god og mit produkt er godt”.