Andreas er far, kursistrådsformand og læser Hf

Andreas på 35 har en drøm om at blive lærer

Andreas Feldborg er 35 år og læser Hf enkeltfag på VUC Roskilde i Greve. Han bliver færdig til sommer og vil videre på lærerseminaret.

”Jeg har altid vidst, at jeg gerne vil være skolelærer, men da jeg fik barn var der brug for penge til familien. Min kæreste var studerende, så jeg arbejdede som ufaglært håndværker”.

Andreas har 3 fritidsjobs ved siden af at han læser Hf enkeltfag og så er han håndboldtræner for U12 piger, hvor hans datter også spiller. Han er god til at strukturere sin hverdag og få det hele til at hænge sammen.

”Det har selvfølgelig været svært at komme tilbage på skolebænken, og der har været mange gange at jeg har været tæt på at give op. Men jeg har et mål jeg gerne vil nå.”

”Det positive ved VUC er, at der er muligheder for at tage en uddannelse sent i livet. Jeg ville ikke trives på et gymnasium. Det der er mindre godt er, at der er mange forskellige typer på holdene og mange hensyn man skal tage. Ikke alle tager deres uddannelse lige seriøst og det er forstyrrende, når folk fx kommer for sent. Der mangler noget konsekvens.”

Andreas er både IT guide på VUC og kursistrådsformand.

”Jeg er en af dem der vil yde noget. Jeg læner mig ikke bare tilbage. Jeg synes det er fedt for fællesskabet at være med til at lave arrangementer fx fastelavn.”

Andreas er meget struktureret og når både Hf, at være far, håndboldtræner, 3 jobs og kursistrådsformand på VUC.