Nur læser FVU og udvikler sig hver dag

Hun kommer fra Indonesien og har boet i Danmark i 17 år.

Jeg er stolt og kan se, at jeg udvikler mig hver dag

Nur Ariyani Christiansen læser FVU (forberedende voksenundervisning) på VUC Roskilde og forbedrer hurtigt sit dansk. Hun kommer fra Indonesien og har boet i Danmark i 17 år.

”Det er grammatik og stavning jeg har sværest ved. Det er endelser, nutid og datid som driller. Jeg kan virkelig mærke, at min læseforståelse er blevet bedre. Jeg er så stolt af mig selv, nu begynder jeg at rette mine egne sms’er. Min mand siger, at han kan se min forbedrede stavning, når jeg skriver sms’er, ” smiler Nur Ariyani Christiansen.

Undervisningen er god og der er altid hjælp

”Det er virkelig god undervisning og en super sød lærer vi har. Det er varieret og tilpasset den enkelte elev. Man kan altid spørge om hjælp og få uddybet opgaven. Vi arbejder meget forskelligt og individuelt, fordi vi er på forskellige niveauer. Læreren forklarer opgaven og hvis man går i stå er der altid god hjælp, siger Nur.

Hun har taget initiativ til at starte en facebook gruppe på holdet og lave lidt sociale arrangementer, fx gå ture sammen eller spise sammen.

”Mange kan være ensomme og går hjemme som ledige. Derfor er den eneste kontakt de har, når de kommer i skole et par gange om ugen. Så det sociale er vigtigt og gør det mere hyggeligt,” siger Nur.

Vil gerne arbejde med mad eller som konditor

Nur er ledig og søger job. Hun valgte selv at starte på VUC Roskilde for at lære mere og forbedre sit dansk, så hun kan skrive mere fejlfrit. Hun har arbejdet sig hurtigt op igennem de forskellige trin og afslutter trin 4 med eksamen til juni.

”Jeg har arbejdet som vikar på kontor i mange år. Jeg har dog en drøm om at komme til at arbejde med mad, enten som bager, konditor eller måske lave mad i en børnehave. Nu koncentrerer jeg mig om at få en god afsluttende eksamen i FVU og forbedre mine muligheder for arbejde og uddannelse. Så vil jeg måske læse AVU eller en anden uddannelse,” fortæller Nur Ariyani Christiansen.

Nur Ariyami Christiansen
Nur Ariyami Christiansen synes det er positivt med varieret undervisning med gamle eksamensopgaver, brug af computer, diktat mm.