Patrizia nyder at diskutere og lære

Jeg har lysten til at lære mere

Patrizia nyder at diskutere og lære – også selvom hendes dansk ikke altid er perfekt.

Lysten til at lære mere dansk fik Patrizia De Amicis til at begynde på en række fag på den almene voksenuddannelse (AVU) med så fine resultater, at hun nu læser HF enkeltfag.

I orden at tale dårligt dansk

Patrizia bor i Brøndby Strand med sin familie, der tæller en mand og hele 8 børn fra 20 til 8 år. Familien flyttede fra Italien til Danmark for mere end 10 år siden.

”Det har været svært for mig at lære dansk. På VUC har jeg heldigvis fået lov til at tale rigtigt meget, når vi har diskussioner i klassen, også selvom jeg taler dårlig dansk. Lærerne er gode til at stille krav og støtte os i at være åbne”, fortæller hun på et dansk, som nu flyder fint og forståeligt.

Forberedelse giver god diskussion

En ting er at lære sproget, noget andet er at forstå dansk kultur. Da Patrizia gik i skole i Italien var hun vant til, at eleverne sad stille i klassen og lyttede til læreren, der talte. Sådan er det ikke på VUC i Danmark. Her er det nødvendigt, at kursisterne også siger noget.

”Når man kommer på VUC med anden baggrund end dansk, er det vigtigt at læse fra første dag, så man kan deltage i diskussionerne i undervisningen, for sådan bliver det også mere interessant, siger Patrizia, som gerne vil arbejde som tolk eller oversætter.