Elever hjælper virksomheder

12.11.2020

Elever fra Hf og VUC Roskilde løser opgaver for lokale virksomheder

Det var sprudlende kreative ideer og skarpe præsentationer på Hf og VUC Roskilde, da elever fra hf og AVU (9.-10. klasse) dystede om at gå videre med deres ideer om bæredygtighed til Coconference20.

I samarbejde med Co-lab Roskilde og lokale virksomheder har eleverne udviklet forslag til bæredygtige løsninger på specifikke problemstillinger. Der er fx samarbejdet med Boligselskabet Sjælland, Argo og Rockwool.

Hver gruppe havde max 4 minutter til at præsentere deres idé for publikum.

Der var film, power points og plancher og her er nogle af gruppernes gode forslag:

En Argoengage app, hvor genbrug belønnes med pointsystem.

Strategisk udnyttelse af drikkevand, fx med trafiklys i bruseren, så man kan se, om man bruger lidt eller meget vand i badet.

Event sy-amok og genbrugsbutik hos Argo.

En app til Rockwool med manual i billeder og bestillingsmodul.

Dommerpanelet bestod af: Simon Petersen, lærer AVU og hf, Sisse Krog Lind, lærer hf, Dorthe Jensen Lundqvist, rektor og Jimmy Zander Hagen, vicerektor og hf uddannelseschef.

De fire dommere fra Hf og VUC Roskilde fik præsenteret elleve løsningsforslag og udvalgte tre vinderhold fra dagens ideer.

Fælles for de tre grupper er, at deres løsning er innovativ/nytænkende, realisérbar, inspirerer og motiverer borgeren til at opnå bevidsthed og ændre adfærd for at sikre en bæredygtig klode – og at de alle tre forholdt sig til de tre aspekter om klimaet, det sociale og det økonomiske”, siger Dorthe Jensen Lundqvist, rektor Hf og VUC Roskilde.

De tre vindergrupper:

  1. Frederikke Smith Juuj, Ahmad Adam Rakha, Christoffer Bechsgaard og Alfred Emil Tidemand Stigfeldt med projeket ”Argoengage” for Argo. De læser samfundsfag på hf.
  2. Marwa Hashimi, Cat Nora Nielsen, Michelle Henriette Hansen, Hans Philip-Hansen med projekt om Vandbesparelser for Boligselskabet Sjælland. De læser naturvidenskab på AVU.
  3. Caroline Falkenberg Gøtzsche, Fay Bassan Bakr, Ida Olesen og Amanda Sabroe Jensen med projekt om bæredygtighed i Boligselskabet Sjælland. De læser 2-årig hf.
”Gruppen Team Brusearmatur, Naturvidenskab D, er gået videre til den afsluttende runde og er inviteret til at pitche for udfordringsstilleren. Det er vildt flot.