Herlig velkomst for alle på første skoledag

07.08.2017
Det myldrede med kursister i den nye kantine.

 

Velkommen til første skoledag på VUC Roskilde. Den 14. august var der fælles intro for kursisterne i de tre nye HF klasser, samt for Musik HF, Science HF, Ordblinde HF, pædagogpakker og socialrådgiverpakke.

Kantinen myldrede med nye kursister på HF, som er spændte på at starte på deres uddannelse og møde lærerne og de andre kursister.

Rektor Dorthe Jensen Lundqvist bød velkommen i det helt nye byggeri, og sagde bl.a., at skolens vision er, at VUC Roskilde bliver et springbræt til nye muligheder – studier eller job.

Målene er: 

  • At I lærer en masse – fagligt og personligt
  • At I får de rette kompetencer og kvalifikationer
  • At I trives – og føler jer værdsat og respekteret,
  • At I får de informationer og den støtte, I har behov for
  • At I engagerer jer i undervisningen og det sociale liv på skolen

Efter velkomsten gik kursisterne ud i klasserne og på deres hold. Solen strålede over skolegården, og to af kursisterne fra AVU (almen voksenuddannelse) var på orienteringsjagt og skulle finde ud af bogdepotets åbningstider. På rundvisningen kom flere af kursisterne også forbi rektors kontor på 2. sal og de fik en lille snak på den udendørs terrasse.

Et andet sted i skolegården lavede kursisterne en slags ”speed dating” for at lære hinanden bedre at kende. Man kunne høre, at en havde været truckfører i mange år og en anden nævnte, at hun er mor til tre børn.

Det vidner netop om, at VUC er et springbræt til nye muligheder. Det er for alle og det er aldrig for sent at tage en uddannelse – på VUC og derefter videre i uddannelsessystemet. Velkommen til alle og god studietid.