Iværksættere får 500 kr

02.02.2017
Kloge kursister med skarpe idéer

Et par glade kursister fra HF fik tirsdag den 31. januar overrakt 500 kr. hver af rektor Dorthe Jensen Lundqvist.

Lærer Safar Azizi og Dorthe Jensen Lundqvist motiverede baggrunden for de tre præmier.

Der har været et iværksætter event i Byens Hus den 11. januar, som reklame for Iværksætter-HF der starter til august. På denne iværksætteraften var der oplæg fra den lokale iværksætter Stine Brynskov fra Applemoster, samt iværksætter Mathias Busck Vinter. Der var idékonkurrence med mulighed for at vinde 500 kr. for 100 ord, der beskrev en god iværksætter idé,” fortalte Safar til de frokostspisende kursister.

Ideerne er blevet vurderet af et dommerpanel bestående af Dorthe Jensen Lundqvist, Safar Azizi samt Stine Brynskov fra Applemoster.

Vinderne er:

  • Rasmus Duus Sølvholm – en idé om at man kan bestille medicin direkte fra apotekerne og det leveres på bopælen.
  • Cihan Robinsari – App til cyklen så man kan låse den på afstand og spore den.
  • Mads Jensen og Essam Ismail (som ikke lige var der ved præmieoverrækkelsen) – App til nettet når man køber tøj, så man kan se om det passer på ens specifikke kropsmål.

Vi har bedømt idéerne og fundet tre gode vindere, som hver får 500 kr. Det har været vigtigt for os, at det også var noget vi selv kunne forstille os at bruge. En app til at låse cyklen ville bestemt være relevant, og man ved, hvis nogen er i gang med at rode med ens lås.  Det ville være en god app der blev udviklet, hvis man nemt og praktisk kunne bestille sin medicin og købe det på apoteket direkte hjemmefra. Og til den tredje idé: Man kender godt til det med at bestille tøj på nettet og så passer det ikke og skal byttes. Derfor ville det være dejligt, hvis man kunne se på forhånd, hvordan tøjet passer på lige netop ens krop,” siger Dorthe Jensen Lundqvist.

Stort tillykke til de fire vindere.

Start på Iværksætter-HF til august - læs mere here

Se billeder herunder fra iværksætter event og selve præmieoverrækkelsen