Luft under vingerne - anderledes skoledag

22.09.2017
Workshops med hækling, klatring, nyheder, religion, maling og kemi gav kursisterne en anderledes sjov skoledag.

Der var glæde, engagement og kreativitet da VUC Roskilde holdt temadag for alle kursister på tværs af hold og klasser torsdag den 21. september.

Hele skolen var omdannet til anderledes workshops. Og det hele blev rundet af med fælles mad og drikke i kantinen, hvor alle produkter blev præsenteret.

I skolegården var der klatring og rappelling ned igen af den høje nye bygning, til stor begejstring for alle kursister, hvor mange tydeligvis havde store udfordringer ved at hænge og svæve frit så højt oppe. Der blev dagen igennem lavet mad, lavet forsøg med geysere, malet vinger og flotte kunstværker i billedkunst, og skrevet ”Fake News” og et andet sted undersøgte kursisterne forskellige religioner.

Især de kvindelige VUC kursister var glade for hækleworkshop, hvor det gælder om at være rolig på hånden, tælle masker og have fingerfærdighed. Der var dog også sneget sig et par drenge ind – måske for hyggens skyld.

I en workshop blev kursisterne delt i grupper, der i hemmelighed skulle bygge hver deres forslag til en by med forskellige materialer. De skulle samarbejde i gruppen om form, indhold og udtryk og præsentere det for hinanden sidst på dagen. Den ene gruppe fik til opgave at lave byen uden at tale sammen overhoved – der skulle herske anarki – og det gjorde der. Deres by bar præg af, at der ikke havde været samarbejde, så bygningerne harmonierede ikke så godt med hinanden.