Mød ordblindeambassadøren

31.03.2017
33-årige Christian Torp Hansen er blevet ordblindeambassadør - og han er selv ordblind

Hvordan kan du hjælpe vores ordblinde kursister?

Først og fremmest skal jeg være kontakten mellem de ordblinde kursister og skolen. Jeg kan give en masse information, for eksempel om den nye Ordblinde-HF, der kommer efter sommerferien, hvor man starter med fag på C-niveau det første år og rykker videre til B-niveau. Og så kan jeg henvise og vejlede de kursister, som ikke ved, hvordan de får hjælp.

Hvordan ved du, om en kursist har brug for hjælp?

Fordi jeg er kursistrådsformand er jeg i kontakt med rigtigt mange kursister hver dag. Hvis jeg hører nogen af dem sige, at de har svært ved dansk eller engelsk, så ringer mine alarmklokker, og jeg skifter til ambassadørkasketten og viser dem, hvor de kan få taget en ordblindetest, hvornår der er it-café for ordblinde osv.

Hvorfor er der brug for en ambassadør?

For nogle mennesker er det et nederlag at få at vide, man er ordblind. Derfor kan det være svært at få taget hul på og gjort noget ved det. På den måde er det rart, at der er en medkursist, som selv er ordblind, der kan tage med hen til de steder, hvor hjælpen er.

Få fat i ordblindeambassadøren

Christian Torp Hansen har sin daglige undervisning i Roskilde. Men han kommer også på besøg i Greve og Køge. Desuden kommer han gerne ud i de enkelte klasser – især dansk- og engelskklasser – på opfordring. Hvis I er interesseret i besøg, kan I kontakte Læse- Stavecenter