Nu kan Sille blive jordemoder

16.06.2017
Med en flot HF-eksamen fik den 26-årige mor til to banet vejen for sin drøm om at blive jordemoder - med lokalpressen i hælene.

Læringsrigt, selvudviklende og stressende. Sådan beskriver Sille Marie Chemnitz de 2 år hun netop har brugt på at tage en fuld HF på VUC Roskildes Greveafdeling.

- Men det er jo en del af gamet, tilføjede hun med et smil kort efter hun havde fået et flot 10-tal til sin sidste eksamen i engelsk.

Sille har som en af de få valgt ikke at pryde sit kloge hoved med en hvid studenterhue.

- Der er et godt symbol i huen, men jeg synes, det er for unge mennesker, så jeg får et flot smykke af min mor i stedet for, siger hun.

Hun slap dog ikke for at få favnen fuld af blomster, da både uddannelsesleder Brian Høj Dencker og hendes tætte veninde Nina, som var kørt helt fra Skive, var mødt op for at sige tillykke. Og så viste Sille oven i købet et stort overskud ved at stille op til interview med en journalist fra lokalavisen Sydkysten.

Vil du også være lige så sej som Sille? Så skynd dig at tilmelde dig HF

Det har været en barnedrøm. Jeg har aldrig troet på det før nu, hvor jeg har været til de her eksamener, og karaktererne har sagt: Du kan godt, Sille!

Både Sille og veninden Nina er oprindeligt fra Bornholm, men tilbage i 2013 valgte de at flytte sammen til Jylland for at komme lidt væk fra øen. De nåede dog ikke at bo så længe sammen, da de fandt hver deres mand – og sådan havnede Sille hos os i Greve. 

26-årige Sille er i dag mor til to drenge på 3 og 8 år. Men allerede i sin ungdom gik Sille i gymnasiet.  I 3.g blev hun imidlertid gravid med sit første barn og måtte derfor droppe at få en studentereksamen. Hun blev dog ikke slået helt ud af uddannelsesmarkedet, da hun faktisk har taget SOSU-hjælperuddannelsen og var gået i gang med at uddanne sig til SOSU-assistent.

 - Men det har jeg altså ikke temperament til. Jeg kan godt lide, når der ikke er to dage, der er ens. Jeg vil gerne have noget mere selvudvikling, ligesom jeg har fået her på HF, slutter Sille.

Noget tyder på at selvudviklingen har virket, for Sille har fået en masse 12- og 10-taller til sin eksamen. Det giver hende mulighed for at opfylde en drøm om at beskæftige sig med ”en af livet største mirakler”, som hun selv siger. Hun vil nemlig gerne være jordemoder.

Sydkystens journalist har skrevet en fin artikel om Silles eksamen, som du kan læse her.

Vores studievejleder står klar til at fortælle, hvordan du får en HF-eksamen

Du kan også se flere glade studenterbilleder på VUC Roskildes profiler på Facebook og Instagram