Uddannelsesdag i Køge

04.09.2018

Uddannelses- og karrieredag i Køge centrum for ca. 4000 folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelser. VUC Roskilde i Køge var selvfølgelig med og mange elever tog udfordringen op med at stable uddannelseskasser. Det er en svær balancekunst på brosten. Preben Kærsgaard Philipson, afdelingsleder på VUC i Køge, studievejleder Ove Christiansen og dansklærer Max Petersen havde højt humør i VUC standen og kunne fortælle de interesserede elever om hvad VUC kan tilbyde. Preben tog også en tur ned igennem gågaden på VUC budcyklen og delte flyers ud. Han fik meget opmærksomhed, når han ringede med klokken for at bane sig igennem.

Dagen startede kl. 9 på Køge Torv, hvor Borgmester Maria Stærke bød velkommen.

”I skal mærke efter, hvad I har lyst til og følge jeres hjerte. Så har man energien og drivkraften. I skal ikke bare gøre, hvad jeres forældre siger. Det kan godt være, at I vælger forkert første gang og anden gang. Men det er ikke et nederlag. Det er okay at vælge om. Vi har brug for jer. Samfundet har brug for, at I tager en uddannelse. Lad være med at pjække – det er dumt. Pas jeres uddannelse,” sagde Maria Stærke blandt andet. Hun kunne også fortælle, at hun aldrig havde drømt om at hun skulle være borgmester. Og endda kun 7 år efter, at hun i 2000 fik sin studenterhue på Køge Gymnasium.

Det viser sig, at Maria Stærke har fødselsdag netop i dag den 31. august og der blev sunget fødselsdagssang af alle og hun fik overrakt blomster og kagemand på scenen. Maria Stærke blev meget overvældet og rørt.

Dagen er arrangeret af Campus Køge i samarbejde med Køge Festuge. Der var 125 stande rundt omkring i Køge centrum fra Køge erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og foreninger. De unge mennesker kunne bevæge sig rundt i flere farvede zoner og havde et program og kort med. De fik klistermærker fra hver zone, så de kunne se, at de havde været hele vejen rundt. Dagen sluttede af på Torvet med mad og koncert med Marvelous Mosell.

Se flere billeder på vores facebook side.

Uddannelses- og karrieredag i Køge centrum for ca. 4000 folkeskoleelever og elever fra ungdomsuddannelser. VUC Roskilde i Køge var selvfølgelig med og...