Vi er på VUC af fri vilje

22.06.2017
Rikke Falck, 43 år, har netop afsluttet fag på 10. klasses niveau på AVU og holdt afslutningstalen for AVU kursisterne, hvor hun lagde vægt på deres forskelligheder.

”Vi er ikke gået med den store strøm lige fra Folkeskolen. Vi har prøvet en masse. Fx har jeg selv arbejdet en del år og havde en drøm om at være hjemmegående husmor. Men opdagede, at det blev for kedeligt. Derfor besluttede jeg at tage udfordringen op med min ordblindhed og startede jeg på VUC Roskilde på AVU (9.-10. klasse), sagde Rikke Falck.

Alle har fået god hjælp på VUC

Rikke Falck nævnte de mange gange, hun har siddet i Mediateket med sine medkursister og knoklet med de opgaver de har fået.

”Jeg mindes aldrig, at man på VUC har fået nej til hjælp, når man har spurgt. Man har virkelig kunne mærke forskel på Folkeskolen og VUC, fordi vi er her frivilligt. De fleste skal bruge deres eksamen til at komme videre i uddannelse og videre mod drømmejobbet,” sagde Rikke Falck.

Troede hun var en lærer

Hun sagde, at mange kursister havde haft udfordringer undervejs. For nogle har det været ordblindhed, for andre økonomiske udfordringer og for andre bare det, at vækkeuret har ringet tidligt om morgenen. Hun husker særligt de lange køer ved kaffeautomaten om morgenen og hun fortæller om var en sjov episode en dag.

”Jeg er jo lidt ældre end mange andre kursister og ved den sædvanlige kø ved kaffeautomaten er der en kursist der siger til mig: Lærerne må gerne tage kaffe på lærerværelset, ”siger en smilende Rikke Falck.

Hun kunne jo så fortælle ham, at hun faktisk trods sin alder også var elev på skolen.

”Jeg vil ønske jer alle en sjov og dejlig rejse videre i livet. Jeg håber der kommer lidt sving undervejs, som gør det sjovere på vejen mod uddannelse og drømmejob. Rigtig god sommer!”, sluttede Rikke af.

Rikke Falck har i øvrigt arbejde som rundviser på et museum. Og hendes eksamen er gået over al forventning – hun har fået lutter 10 og 12 taller.