2-årig hf / Innovation

Hf Innovation er for dig, der vil se lidt anderledes og have et innovativt perspektiv på verdens problemer og de store politiske, sociale og økonomiske sammenhænge både lokalt og globalt.

Det er også for dig der vil læse videre til eksempelvis administrationsøkonom, multimediedesigner, kommunikationsmedarbejder, markedsføringsøkonom, administrationsbachelor eller leasure management.

På Hf Innovation er andet år af din hf uddannelse sammensat af både almindelig undervisning i fagene, samt af praktik- og projektperioder hvor du gør en forskel og skal arbejde med problemstillinger og løsninger i relation til samfund, natur og entreprenørskab.  

Fagpakke: Innovation C og Samfundsfag B og et yderligere valgfag.

Husk at du først vælger linje på 2. semester.

Med en hf får du en eksamen, der giver adgang til de fleste korte og mellemlange uddannelser. Med et halvt års supplering kan du også få adgang til lange videregående uddannelser. Som en integreret del af uddannelsen får du løbende feedback på både din faglige udvikling og dine fremtidsplaner.

Med et frit valgfag har du mulighed for at tone din uddannelse med for eksempel matematik på B-niveau eller et andet fag på B niveau.

Uddannelsen er bygget op med både almindelig undervisning og projekt/praktikperioder, så du både udvikler din faglighed og dine studiekompetencer.

 

Fag og indhold

Uddannelsen er bygget op af 4 semestre (halvår) og du skal til eksamen efter hvert semester. 

I første semester skal du vælge enten et af de kreative fag idræt, mediefag, musik, billedkunst eller drama. Som afslutning på første semester går du til eksamen i dit kreative valgfag.

Efter det første år afslutter du matematik og den naturvidenskabelige faggruppe.

På andet år skal du vælge hvilken fagpakke du vil have.

Her kan du se hele uddannelsens struktur.

"Jeg er glad for musik, derfor læser jeg hf-musik på VUC Roskilde. Vi har gode lærere og så er jeg vild med sammenholdet og fællesskabet som vi har her på hf-musik. Jeg drømmer om at komme ind på Musik konservatoriet bagefter. Hvis ikke jeg består optagelsesprøven vil jeg læse til musiklærer."
Caspar Larsen, 21 år.
Jeg hørte om hf-musik på VUC, da jeg var på produktionsskole og så kendte jeg nogle der gik her i forvejen. Jeg er alene med min datter på 2 år, så det er selvfølgelig lidt hårdt at læse Hf samtidig. Jeg synes det er hyggeligt og sjovt at spille sammen med andre og vi har de bedste øvelokaler. Jeg tænker ikke på en karriere indenfor musik. Jeg vil gerne være gartner.
Chriss Kaae, 23 år.

SU

Hvis du er over 18 år kan du få SU til hele uddannelsen.