Den fedeste hf med musik

Hf-musik er for dig der elsker musik og elsker at spille eller synge. Det betyder ikke noget hvor længe du har spillet bare du har lyst til at lære mere. Sammen med musikken har du samfundsfag som giver dig indblik i hvordan samfundet hænger sammen og værktøjer til at bringe dig selv og din kreativitet i spil.

Fagpakke: Musik B og Samfundsfag B og et yderligere valgfag, fx innovation C eller psyk C.

Husk at du først vælger linje på 2. semester.

Hvis du planlægger en fremtid som musiker, musiklærer, musikpædagog, pædagog med musik som speciale eller du bare gerne vil dyrke musikken mens du tager en ungdomsuddannelse, så er Hf-musik det rigtige for dig.

Med en hf-musik får du en eksamen, der giver adgang til de fleste korte og mellemlange uddannelser og som har et musisk og samfundsfagligt fokus. Med et halvt års supplering kan du også få adgang til lange videregående uddannelser. Som en integreret del af uddannelsen får du løbende feedback på både din faglige udvikling og dine fremtidsplaner.

Med et frit valgfag har du mulighed for at tone din uddannelse med for eksempel matematik på B-niveau eller et andet fag på B- eller C-niveau.

Uddannelsen er bygget op med både almindelig undervisning og projekt/praktikperioder, så du både udvikler din faglighed og dine studiekompetencer.

Hf-musik rummer musikfaglige elementer ud over undervisningen, fx koncert på Gimle (det regionale spillested), koncerter på skolen og forskellige workshops. Vi har vi har tip-top øvelokaler og eget lydstudie som kan bookes af vores elever.

Fag og indhold

Uddannelsen er bygget op af 4 semestre (halvår) og du skal til eksamen efter hvert semester. 

I første semester skal du vælge enten et af de kreative fag musik, billedkunst eller idræt. Som afslutning på første semester går du til eksamen i dit kreative valgfag/idræt.

Efter det første år afslutter du matematik og den naturvidenskabelige faggruppe.

På andet år skal du vælge hvilken fagpakke du vil have.

Her kan du se hele uddannelsens struktur.

"Jeg er glad for musik, derfor læser jeg hf-musik på VUC Roskilde. Vi har gode lærere og så er jeg vild med sammenholdet og fællesskabet som vi har her på hf-musik. Jeg drømmer om at komme ind på Musik konservatoriet bagefter. Hvis ikke jeg består optagelsesprøven vil jeg læse til musiklærer."
Caspar Larsen, 21 år.
Jeg hørte om hf-musik på VUC, da jeg var på produktionsskole og så kendte jeg nogle der gik her i forvejen. Jeg er alene med min datter på 2 år, så det er selvfølgelig lidt hårdt at læse Hf samtidig. Jeg synes det er hyggeligt og sjovt at spille sammen med andre og vi har de bedste øvelokaler. Jeg tænker ikke på en karriere indenfor musik. Jeg vil gerne være gartner.
Chriss Kaae, 23 år.

SU

Hvis du er over 18 år kan du få SU til hele uddannelsen.