I faget spansk på B-niveau lærer du at forstå hovedindholdet i et tydeligt talt spansk om kendte og almene emner. Du lærer også at læse spansksprogede tekster inden for såvel fiktion som sagprosa, herunder medietekster.

Undervisningens faglige niveau er det næsthøjeste, man kan vælge på en gymnasial uddannelse.
Til den sproglige træning hører at udtrykke sig skriftligt på spansk i et enkelt sprog om kendte og almene emner. Du vil i den sammenhæng lære om det spanske sprogs grammatik, fonetik (sprogets lyde) og pragmatik (sprogets brug), lige som du vil opnå et specifikt ordforråd i tilknytning til de valgte emner.
Sammen med indlæring af det spanske sprog får du kendskab til spansksprogede samfund og deres kulturer og samfundsforhold. Det gælder forhold i Spanien og Amerika.

Nedenfor kan du læse om indholdet i de forskellige moduler.

Modul 1

I dette modul blive du introduceret for basis spansk grammatik, spanske tekster om Spanien og kendte spanske personer fra begyndersystemet Tapas.

Modul 2

I dette modul skal du læse videre i Tapas om "las Canarias" (de Kanariske øer) og arbejde med en billedbeskrivelse. Her skal du træne adjektiver/tillægsord, så du får et større ordforråd. Billedbeskrivelse er en del af den afsluttende eksamen, og derfor begynder vi at se på, hvordan man beskriver et billede (fotografía).

Modul 3

I dette modul skal du læse flere tekster om Spanien. Grammatikken fokuserer på repetition af det du har lært og enkelte nye konstruktioner . Der vil også være film du skal se, så du træner at høre talt spansk.

Modul 4

I dette modul skal du arbejde med Chile og Andalucía (spansk region). Hertil hører der også en film om Augusto Pinochts militærdiktatur. Grammatisk går vi videre med en ny tid.

Modul 5

I dette modul skal du læse tekster om Navarra (region i Spanien) og opbygget et ordforråd til at kunne tale om dig selv og din familie. Grammatikken til dette modul er meget omfangsrig, og der er videoer , der forklarer de nye ting. Modulets film er om fodboldlegenden Diego Maradona.   

Modul 6

I dette modul handler Tapas -teksterne om helgen Sant Jordi og den spanske ungdom. Du har i dette modul mulighed for at lave en opgave , som hedder "diálogo" , hvor du skal logge på Canvas og tale med mig.Grammatikken fokuserer på den nye form "gerundium" og filmen  (“Vivir es fácil con los ojos cerrados”) handler om den spanske ungdom i 60´ernes Spanien.

Modul 7

I dette modul skal vi tage hul på eksamensemnerne. Der vil være 3 emner I kan komme op i, og vi begynder med "Guatemala". Her vil der være et helt hæfte med tekster, og vi supplerer med grammatik fra Tapas-bogen. Der vil være en del repetition, men du vil også blive introduceret til de spanske datider. 

I sidste del af modulet skal du læse og lære om den spansk ungdom. Du skal arbejde med dette eksamensemne ca. 10 timer i dette modul og 10 timer i modul 8. Den første tekst handler om Laia en ung pige fra Barcelona.

Modul 8

I den første del af dette modul skal I arbejde videre med tema 2: La juventud española.

I den sidste del af dette modul skal I arbejde med det sidste eksamenstema : Inmigración. 

Her bevæger vi os tilbage til Latinamerika og ser på samfundsforhold og kultur, og hvad det er der gør, at mange vælger at søge nordpå til EE.UU (Estados Unidos). Vi skal også se på, hvad der så sker, når man kommer frem og skal bo i et fremmed land. Arbejdet med det sidste emne svarer til ca. 20 timers arbejde. Vi afslutter med en diálogo (konference i Canvas), hvor vi træner den mundtlige eksamen.