Naturfaglig pakke

Klar til Hf 

3-12. august 2020 er der et genopfriskningskursus sammen med dem, der ligesom dig ønsker et brancheskift ved at studere på HF & VUC Roskilde.

Det er gratis at deltage og vi gennemfører det i engelsk, dansk, matematik og kemi. Fokus bliver at lære at læse og udføre aktiviteter i naturvidenskab og matematik, det som kaldes "STEM". Medbring egen pc.

EU giver morgenmad fra 8:30 og let frokost alle dage. Du tilmelder dig ved at henvende dig til studievejledningen her.

Program - Uge: 32

Mandag 3. august - matematik 

Tirsdag 4. august - engelsk

Onsdag 5. august - dansk 

Torsdag 6. august - kemi

Fredag 7. august - engelsk

Program - Uge: 33

Mandag 10. august - matematik

Tirsdag 11. august - dansk

Onsdag 12. august - kemi

 

Ønsker du videre uddannelse?

Professionshøjskolen Absalon, Sjællands Erhvervsakademi Zealand og Hf og VUC Roskilde samarbejder om et skræddersyet forløb, hvor du på et år kan kvalificere dig til at søge ind på en videregående naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse. 

Tilbuddet er især målrettet dig, som har en:

  • Erhvervsuddannelse, og gerne vil læse videre.
  • Gymnasial uddannelse, og mangler blot et eller flere adgangsgivende fag.               

Læs mere om fx ingeniøruddannelserne og samarbejdet på Absalons hjemmeside her.

Læs mere om uddannelserne hos Zealand her

Mangler du et eller flere adgangsgivende fag til at søge ind på en videregående naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse kan du kontakte uddannelseskonsulent Eva Nilsson.

Vindmøller, popcorn og konditest

Elever på hf matematik, fysik, kemi og biologi kan vælge at deltage frivilligt i et tværfagligt projekt, der skal bane vejen til naturfaglige uddannelser.

Bygger vindmøller
Kursisterne har blandt andet bygget egne vindmøller, da vindkraft er en meget vigtig energiressource – også i fremtiden. De skulle måle, hvor meget vindenergi der kan produceres ved forskellige måder at konstruere vindmøllernes vinger på. De laves af træ og de bues lidt efter at have være i damp. Vingerne er aerodynamisk formet på samme måde som en flyvinge. 

”Det er en sand fornøjelse at se kursisternes engagement og udviklingsarbejdet baseret på deres faglighed. Det har være så sjovt, og de glemte helt at holde pause,” siger Jakob Gudmandsen, matematiklærer.

En af møllerne falder på gulvet og det giver kursisterne erfaring med balanceproblemer. I dag bygger man stort set kun vindmøller med 3 vinger, da den er mest økonomisk og yder bedst. Jo flere blade en vindmølle har, desto større vil vindtrykket blive. 

 

Alexander, Hakan og Nikolaj har lavet den mest effektive mølle. De har et stærkt udviklingsarbejde og samarbejde i gruppen. ”Det at blande fagene sammen, giver større forståelse. Det har været sjovt med tværfagligt arbejde, ” siger de. Alle tre er med i et kompetencetilpasningsforløb.
Det er sjovt og anderledes at være med til dette projekt. Vi har lavet popcorn i mikroovn og selv om alle majs er ens i størrelse inden de varmes, så opdagede vi, at popcornene bliver forskellige i størrelse. Det gør de, fordi det afhænger af, hvordan de ligger i posen og får tildelt varmen,” siger Oscar Rudbeck Syhler (forrest på billedet).
Oliver læser hf og vil gerne være biolog. ”Jeg er ikke så meget til at sidde hele dagen i et laboratorie. Jeg vil gerne være en rigtig gummistøvlebiolog, og komme ud i felten og lave det praktiske arbejde med at plante og skabe noget naturforvaltning,” siger Oliver.

Hvad er projekt kompetencetilpasningsforløb?

  • Projektet skal kvalificere og støtte voksne i Region Sjælland til at blive optaget på og gennemføre en videregående naturvidenskabelig eller teknisk uddannelse.

    Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Professionshøjskolen Absalon, VUC Storstrøm, Nordvestsjællands HF og VUC, Hf og VUC Roskilde, Hf og VUC Klar samt Zealand - Erhvervsakademi Sjælland.