Mød eleverne

Mark Jeppsson 22 År

2-årig hf

Det er fedt at det går hurtigt og man kun skal bruge 2 år, det var derfor jeg valgte hf, siger Mark Jeppsson, som er 22 år.

Jeg valgte også hf, fordi fagene i fagpakkerne var spændende. Jeg drømmer om at blive arkitekt. Der skal et ret højt snit til på 10, men for mig er det netop motiverende og jeg er meget på i timerne.

Vi har en kanon god klasse. Og vi har kun set de bedste sider af lærerne. Tidligere hadede jeg at gå i skole og har haft meget fravær, men nu har jeg fundet ud af at jeg virkelig er glad for at gå i skole.

Angela Chordt Nielsen

3-årig hf for ordblinde

Angela Chordt Nielsen, 18 år, læser 3-årig hf for ordblinde.

Det er fedt at læse i en klasse, hvor alle er ordblinde. Det skaber et kanon godt sammenhold.

Vi har forståelse for hinanden og ingen sakker bagud. Ingen bliver valgt fra.

Og så er det en kæmpe fordel at få et år mere til sin hf, så man har tid til at lære. Lærerne er super søde, har humor, er tålmodige og gode til at forklare. 

Hun er formand for kursistrådet og aktiv med at arrangere fester og arrangementer samt gøre skolen mere bæredygtig.

3-årig hf for ordblinde

Kristoffer Fiil Hegaard (1)

3-årig hf ASF-linje

Kristoffer Fiil, 18 år, læser 3-årig ASF-linje og det betyder meget for ham, at alle elever i klassen har en form for ASF-diagnose.


Jeg har tidligere haft svært ved at forstå mine klassekammerater, og jeg følte mig presset i skolen.

Her er der masser af støtte fra lærerne og vores faste mentor, som er god til at ringe, hvis man ikke er i skole," siger Kristoffer, der spiller computerspil i sin fritid og har interessen til fælles med flere fra klassen.


"Jeg kan klart anbefale denne klasse til de unge, der kæmper i deres nuværende uddannelse, siger Kristoffer Fiil, der efter hf vil læse videre på universitetet.

Læs om 3-årig hf for autister

Nanna

Vi har det hyggeligt i pauserne

”Jeg skal kende lektier og plan for dagen, så jeg kan forberede mig. Lærerne er virkelig passionerede og brænder for deres fag. Nogle gange er de så ivrige, at de faktisk glemmer tiden op til en pause,” siger Nanna Jensen, 21 år, med et smil. Hun læser 3-årig Hf ASF-linje.


Nanna Jensens interesser er sprog og kultur, og hun er ved selv at lære russisk.
”Jeg kan rigtig godt lide at gå i skole og vi hygger os i klassen i pauserne med fx UNO-spil. Jeg elsker at lære og jeg laver også mange noter til timerne, ” siger hun.

Clara Portræt

Clara vil være lærer

Clara Piazza-Koldbye er 24 år og læser 2-årig hf. Hun har autisme og ADHD og er ærlig omkring det i klassen. 


Jeg vil ikke gemme mig, det kræver så meget energi at skjule, hvordan man har det. Derfor er jeg ærlig og fortæller åbent om min autisme og at jeg har det svært med støj. Jeg bliver hurtigt meget træt og meget er overvældende for mig. 


Som 16-årig fandt Clara ud af, at hun har autisme og ADHD. Hun blev vred og det tog hende et år at acceptere sin diagnose.


Jeg har lært at elske min anderledes hjerne og sætter pris på de ting jeg er god til. Jeg ved godt, at jeg nok aldrig kan klare et almindeligt arbejde på 37 timer om ugen. Jeg vil jo gerne, men man kan ikke løbe på to ben, hvis man kun har et. Jeg kæmper videre - min autisme skal ikke holde mig tilbage.


Clara vil være lærer eller læse religionsvidenskab.

;